Obvinení zlodeji. Bitka v bare v Humennom. Vykradli dva byty na jednom poschodí. Z cesty zmizli značky. Lúpež v popradskej herni

23.10.2009 Celý región

Obvinení zlodeji: Policajti zo Spišskej Belej vypátrali a včera aj obvinili páchateľov krádeže vlámaním do základnej školy v obci Slovenská Ves, okr. Kežmarok.
Z prečinu krádeže sú obvinení traja mladíci zo Slovenskej Vsi vo veku 16 – 19 rokov.
Do školy sa vlámali začiatkom apríla tohto roku. Po rebríku vyšli na strechu náraďovne a telocvične a po streche všetci spoločne prešli na strechu spojovacej chodby. Tu rozbili okno na spodnom vetracom okienku vedúcom do prírodopisného kabinetu a najstarší z obvinených vošiel dnu. Odkiaľ ukradol rôzne učebné pomôcky, ktoré cez okno podal ďalším dvom obvineným. Po krádeži časť z vecí zahodili a časť si ponechali pre vlastnú potrebu. Všetkých troch stíha polícia na slobode.

Bitka v bare v Humennom:
Z prečinov výtržníctva a ublíženia na zdravý obvinili včera humenskí policajti 20 ročného Humenčana.
V pondelok 19.9.2009 v čase okolo 4:00 h napadol obvinený v jednom z humenských barov jedného z hostí. Napadnutiu predchádzalo slovné nedorozumenie medzi poškodeným a ženou zo Sniny. Obvinený muža napadol zo zadu, následkom čoho spadol do uličky medzi boxami, kde ostal ležať na chrbte pričom sa podopieral rukami. Nato sa obvinený k nemu naklonil a udrel ho päsťou do pravého oka a niekoľkokrát ho kopol do hlavy. Napadnutý muž utrpel zranenia, na následky ktorých bol hospitalizovaný humenskej nemocnici do včerajšieho dňa, kedy bol prepustený
do domácej starostlivosti s dobou liečenia nad 7 dní.

Vykradli dva byty na jednom poschodí:
Policajti zo Svidníka vyšetrujú krádež vlámaním do dvoch bytov na Karpatskej ulici vo Svidníku.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa počas včerajšieho dňa vlámal do bytu na siedmom poschodí. Po vypáčení dverí vošiel dnu, odkiaľ z neuzamknutej šperkovnice, ktorá bola uložená na komode v obývacej izbe ukradol dva páry náušníc z bieleho kovu, v hodnote 200, - €. Následne vypáčil dvere aj na vedľajšom byte, z ktorého z neuzamknutej zásuvky obývacej steny ukradol šperky zo žltého kovu, v hodnote 200, - €. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin porušovanie domovej slobody a prečin krádeže.

Z cesty zmizli značky:
Hanušovskí policajti vyšetrujú od včera krádež dopravných značiek.
Zatiaľ neznámy páchateľ ukradol v noci zo stredy na štvrtok v obci Pavlovce, okr. Vranov n/Topľou, ukradol z miestnej komunikácii desať dopravných značiek – smerovacia doska ľavá aj s podstavcami. Týmito značkami bola vyznačená úprava cesty. Spôsobená škoda je vyčíslená na 469,20€. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Lúpež v popradskej herni:
Dnes v noci došlo v herní na Partizánskej ulici v Poprade k lúpežnému prepadnutiu.
V čase okolo 1:00 h vošiel do herne zatiaľ neznámy páchateľ, pričom v pravej ruke držal kuchynský nôž. Druhou rukou si kryl tvár červeným, cez hlavu preveseným tielkom. Čašníčku vyzval, aby mu dala všetky peniaze čo má. Tá ale spod baru vytiahla slzotvorný sprej a lupičovi ho striekla do očí. Nato tento vybehol von a utiekol preč. K zraneniam ani škode nedošlo. Policajti na mieste zaistili vecné a biologické stopy a taktiež použili služobného psa. Pes zachytil stopu z miesta činu smerom do centra mesta, kde po asi 150 m označil na chodníku pánsku bundu. Stopu pes sledoval ďalej a ukončil ju pred jedným z bytových domov. Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Po páchateľovi polícia pátra.
 

Vyberte región